The Dockworks – Niams nya kontorskoncept i Värtahamnen

Fastighetsvärlden kan visa bilder på Niams nya kontorssatsning i Värtahamnen om 32.000 kvadrat. Satsningen inkluderar publik takterrass med bar och restaurang.

FV har tidigare skrivit om Niams vattennära jätteplaner i Värtahamnen – om hela 65.000 kvadratmeter – mestadels kontor. Totalt kommer Niam investera drygt 2 miljarder kronor i projektet.

Där ingår bland annat kontorshuset UNO.

Nu lanserar Niam ytterligare en kontorssatsning inom projektet – satsningen ska gå under konceptnamnet The Dockworks. En liten flirt med Londons Docklands – som är något av en förebild för hamnområden som förvandlats till kontorskluster.

Totalt omfattar Niams kontorskvarter 32.000 kvadratmeter.

Projektet ligger på Hangövägen 25, i kvarteret Neapel, och består av tre sammanbyggda huskroppar med våningsplan om 3.500 kvadrat.

Arkitetbyrån Brunnberg & Forshed har ritat och Cushman & Wakefield har fått uthyrningsuppdraget.

Förutom ett utegym på taket, cykelparkeringar och ett hållbarhetsarbete med miljöklassning, ska The Dockworks erbjuda en publik takterrass med boulebanor, bar och restaurang.

Byggstart beräknas ske i Q1 2021 med inflyttning hösten 2023.

År 2030 är det tänkt att den nya stadsdelen i Värtehamnen har vuxit fram. Då ska det finnas totalt 1.900 bostäder och 125.000 kvadratmeter kontor i de gamla hamnkvarteren.

Stadens mål är att Värtan ska bli en naturlig del av innerstaden.

Rikard Henriksson, head of asset management på Niam säger i en kommentar:
– The Dockworks är en av Niams största satsningar på nyproduktion av kontor någonsin räknat till yta och investering.

– Den sjönära byggnaden (The Dockworks) hämtar exteriört inspiration från Värtahamnens industriella arv med en silhuett som för tankarna till de gamla hamnmagasinen. Interiört ska byggnaden ta hänsyn till de nya krav som organisationer kommer att ställa på framtidens kontor. Totalt kommer vi att ha investerat över 2 miljarder kronor i Värtahamnen när allt är klart.