Björndahl lämnar Balder

Så här skriver Balder i ett pressmeddelande:

”Då Balders ekonomidirektör Magnus Björndahl som på grund av anhållandet och den långa häktningen, där åklagaren misstänker Björndahl för grovt insiderbrott, känner trötthet och har svårigheter att tillhandahålla det engagemang som tjänsten som ekonomidirektör kräver har Björndahl, i kombination av att han i augusti 2020 blir 63 år, tillsammans med Balders vd Erik Selin kommit överens om att under sommaren 2020 avsluta sin anställning.”

Björndahl, tillsammans med kollegan Marcus Hansson (finanschef), anhölls och frihetsberövades tisdagen den 26 maj. Tre dagar senare häktades duon. Först den 24 juni, efter släppes duon fri.

Misstankarna om grovt insiderbrott kvarstår dock. Duon anser sig helt oskyldiga till misstankarna.

Misstankarna avser dock inte Balder. Vilket bolag det handlar om är inte känt, men många har angett Collector (där Balder är storägare).

Den 2 juli meddelade Marcus Hansson att han med omedelbar verkan lämnar uppdraget som styrelseledamot i Collector. Hansson har informerat om att han nekar till brott men att han har gjort bedömningen att det bästa för Collector är att han lämnar styrelsen så länge som utredningen pågår.