Svefa-toppen slutar

Svefas vice vd och affärsområdeschef Transaktioner, Gustav Källén, slutar. Gustav Källén har på egen begäran sagt upp sig och lämnar Svefa efter sommaren. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Svefas vd, Mikael Lundström, tar tillsvidare över det övergripande ansvaret för transaktionsrådgivningen.

– Gustav har varit en del av Svefa i drygt elva år, varav de senaste sju åren som vice vd och sex åren som ansvarig för Svefas transaktions-rådgivning och bidragit förtjänstfullt i att utveckla hela bolaget samt Svefas transaktionsrådgivning till det vi är idag, säger Mikael Lundström, vd och koncernchef.

– Svefa står för långsiktighet och kvalitet i sin rådgivning och jag är oerhört glad över att ha fått vara en del av ett sådant team. Nu är det dags för nya utmaningar, som jag kommer att kommunicera och tillträda efter sommaren. Tills dess kommer jag, tillsammans med Mikael, att fokusera på att lämna över mina arbetsuppgifter på bästa sätt, säger Gustav Källén.

Mikael Lundström tar över det övergripande ansvaret för Svefas transaktionsrådgivning. Transaktioner som affärsområde har en stark marknadsposition, ett etablerat team och en operativ ledning som är intakt.  Felix Ridderström och Niklas Tranäng kommer, i egenskap av affärschefer, att fortsätta leda affärsområdets dagliga verksamhet precis som tidigare. Rollen som vice vd blir vakant tillsvidare.